Met The Beach Boys hebben de Lokerse Feesten een topper van formaat binnengehaald. De band rond muzikaal genie Brian Wilson treedt er op 7 augustus aan.

De Amerikaanse surfband The Beach Boys zijn precies vijftig jaar geleden opgericht door Mike Love, Al Jardine, Brian Wilson en diens intussen overleden broers Carl en Dennis. Naar aanleiding van die verjaardag brengt de band dit jaar een nieuw album uit en staat er ook een wereldtournee op stapel. Latere bandleden Bruce Johnston en David Marks maken deel uit van de reünie.

The Beach Boys regen in de jaren zestig een onuitputtelijke reeks hits aaneen, met onder meer 'Surfin' USA', 'Wouldn't it be Nice?', 'Barbara Ann', 'California Girls' en 'God Only Knows'. Hun album Pet Sounds uit 1966 wordt aangezien als een van de belangrijkste platen uit de popgeschiedenis. Pet Sounds werd door Rolling Stone Magazine zelfs uitgeroepen tot het op een na beste album ooit.

Het succesvolle festival Lokerse Feesten vindt dit jaar plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 12 augustus.  Wees snel om je tickets te bestellen.